•  
 •  

Μονωτικά – Στεγανωτικά

ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ G.TIKTAS (XPS)

Περιγραφή
Το G. TIKTAS XPS έχει άριστες μηχανικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ιδανικές θερμομονωτικές δυνατότητες και υψηλή θερμομόνωση. Διατηρεί ιδανικές διαστάσεις σε όλες τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Αποτρέπει τις θερμογέφυρες. Δεν επηρεάζεται από την υγρασία (μηδενικός συντελεστής).
Διατίθεται και για χρήση στους τοίχους, αλλά και στο μπετό.
Διατίθεται σε όλα τα πάχη, τόσο για τη χρήση τους στην τοιχοποιία και στις μονώσεις ταρατσών - θερμοσοβάδων, όσο και για τη χρήση τους στο μπετό.
Μονάδα μέτρησης το τετραγωνικό μέτρο.

ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ (ΜΟΝΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ) 

Περιγραφή
Με ειδικές διαδικασίες διόγκωσης σύγχρονων πρώτων υλών, όπως οι πολυμερισμένες στερόλες, καταλήγουμε στο προϊόν της Μόνωσης Συσκευασίας, τη γνωστή σε όλο τον τεχνικό κόσμο διογκωμένη πολυστερίνη EPS. Εύχρηστο, ελαφρύ, καθαρό υλικό, που δεν είναι υδρόφιλο, αδρανές  και ουδέτερο μετά τη διόγκωση, ενώ είναι εντελώς αβλαβές.
Διατίθεται σε όλα τα πάχη.
Μονάδα μέτρησης το τετραγωνικό μέτρο.

ΓΡΑΦΙΤΟΥΧΑ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ (NEOPOR)

Περιγραφή
Το Neopor® είναι πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) που προσφέρονται σε γκρι ασημί χρώμα, γιατί περιέχουν γραφίτη. Ο γραφίτης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μεταφοράς της θερμότητας στο εσωτερικό του υλικού. Πιο συγκεκριμένα, παρεμβαίνει στη θερμότητα που διαχέεται με ακτινοβολία, μειώνοντάς την αισθητά, χάρη στις βέλτιστες ιδιότητες απορρόφησης και αντανάκλασης. Το Neopor®, χάρη στα φυσικά χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα επαναστατικό προϊόν για τη θερμομόνωση των κτιρίων. Διαθέτει μονωτική ικανότητα, ακόμη και σε χαμηλές πυκνότητες, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι σήμερα για οποιαδήποτε συμπυκνωμένη πολυστερίνη. Έτσι, λοιπόν, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σε οικοδομικά έργα λεπτότερες μονωτικές πλάκες, προσφέροντας την ίδια απόδοση μόνωσης με τα συμβατικά μονωτικά υλικά μεγαλύτερου πάχους. Οι μονωτικές πλάκες Neopor® είναι ανθεκτικές στη γήρανση, είναι ατμοδιαπερατές, έχουν μηδενική απορρόφηση νερού, είναι άφλεκτες, είναι πολύ ασφαλείς στη χρήση και πολύ εύκολες στην επεξεργασία. Παράγονται σε διάφορες πυκνότητες, ανάλογα με την ανάγκη των μελετητών για χαμηλή ή υψηλή αντοχή σε συμπίεση.
Διατίθενται σε όλα τα πάχη. 
Μονάδα μέτρησης το τετραγωνικό μέτρο.

ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ

Περιγραφή
Ο πετροβάμβακας αποτελείται από ίνες οξειδίου πυριτίου - αλουμινίου και έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Ακόμη, διατίθεται πετροβάμβακας με φύλλο αλουμινίου από τη μια πλευρά για καλύτερη θερμομόνωση.
Διατίθεται σε όλα τα πάχη. 
Μονάδα μέτρησης το τετραγωνικό μέτρο.

ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ 

Περιγραφή
Προστατεύουν την κυρίως στεγάνωση και γεφυρώνουν τις τυχόν ρηγματώσεις, παροχεύοντας το νερό, άρα αποκλείουν την είσοδο υγρασίας στα τοιχία. Το διάκενο μεταξύ μεμβράνης και δομικού στοιχείου επιτρέπει την αναπνοή και προσφέρει πρόσθετη θερμομόνωση.
Μονάδα μέτρησης τετραγωνικό μέτρο.

HYPERDESMO LV ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

Το HYPERDESMO®-LV αποτελεί μια χυτή ελαστική μεμβράνη χαμηλού ιξώδους, πολυουρεθανικής βάσεως και περιέχει μόνο ένα συστατικό. Με την υγρασία της ατμόσφαιρας πολυμερίζεται σχηματίζοντας μονολιθική στεγανωτική μεμβράνη με άριστη πρόσφυση σε όλη την επιφάνεια. Περιέχει μια μικρή ποσότητα διαλύτη (xylol) και δεν απαιτεί επιπλέον αραίωση.

Αποτελείται από καθαρή, ελαστομερή, υδρόφοβη, πολυουρεθανική ρητίνη η οποία, μαζί με ειδικά ανόργανα συστατικά, παρέχει στο προϊόν εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στα χημικά, στην ηλιακή ακτινοβολία UV, σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.

Η εφαρμογή της γίνεται κυρίως με ρολό, βούρτσα ή ψεκασμό (airless 200-250 bar) σε δυο στρώσεις με ελάχιστη κατανάλωση 1.5-1.8 kg/m2.

Ενδείκνυται για στεγάνωση και προστασία:
 • δωμάτων / μόνωση ταρατσών,
 • χώρων στάθμευσης,
 • γεφυρών,
 • σταδίων,
 • αρδευτικών καναλιών.
 • ελενίτ και λαμαρίνας,
 • γυψοσανίδων και τσιμεντοσανίδων,
 • ασφαλτόπανου,
 • μεμβράνης EPDM,
 • λουτρών,
 • βεραντών και μπαλκονιών